23 maj 2015
14:00

Referat: IFK Klagshamn - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael L – Alfons, Martin N, Alex, Adam – Maksym, Johan E, Johan S, Linus – Amine, Anders

Avbytare var Jimmy som spelade sista kvarten i 1:a halvlek som anfallare och sista 25 i andra som vänster yttermittfältare, Henke som spelade sista 35 min som anfallare, Majed som spelade sista 33 som högerback, Jamal som spelade sista kvarten som innermittfältare och Osama som inte spelade alls.

Vi började riktigt bra och chockade nog därmed Klagshamn som var väldigt tama, speciellt framåt, i första halvlek och hade in i det sista inte ett vettigt avslut och de gånger Mikael rörde bollen första halvtimmen kunde räknas på ena handens fingrar. Vi tog också ledningen redan i den 4:e min (lustigt nog vårt första mål i första halvlek på hela säsongen) på en mycket välavvägd ”skottlobb” av Sträng efter nickskarv (?) av Anders (vår nya assistkung?).

Vi spelade dock bra och skapade en del chanser vi borde gjort mål på. Vi hade 3 nickar ur jättebra läge, varav en gick tätt över, en tätt utanför och en i stolpen. Med tanke på hur väldigt lite Klagshamn hade framåt så kändes det lite onödigt att behöva släppa till 4 hörnor. Dessa var de enda tillfällena där det kändes lite oroligt eftersom de hade 3-4 synnerligen välväxta spelare. På de 3 första blev det dock inte det minsta farligt men vid den 4:e gick bollen förbi ”alla” till en spelare bortom bortre stolpen som ur lite halvdålig vinkel drog till med en bredsida på volley som blev rätt otagbar och 1-1 var ett faktum bara några sekunder före pausvilan.

Stärkta av sitt psykologiska mål kom Klagshamn ut som ett nytt lag i andra halvlek. De dominerade klart första 25 minuterna men inte bara p.g.a. att de blev klart bättre utan vi gick också ner oss lite. De hade också ett par riktigt bra chanser att ta ledningen, den allra bästa faktiskt när domaren råkade komma i vägen så att en boll där vi var på väg att rensa istället förvandlades till ett jätteläge för dem där det i ett par omgångar såg mycket hotfullt ut. Deras första chans i andra kom redan efter 6 min som dock avvärjdes av Mikael med en mycket bra fotparad. Mikael löste senare också ett farligt läge genom att rusa ut utanför straffområdet och nicka undan bollen.

Efter dessa 25 minuter vidtog en period med en våldsam hawaiifotboll. Anfallen avlöste varann utan att det blev något riktigt vettigt av ett enda av dem. Båda lagen gick för seger och lämnade stora blottor bakåt och det kändes i detta läget som att det enda resultat det absolut inte skulle bli var 1-1 men det visade sig ju vara fel. Sista 10 minuterna tog vi över helt men slarvade nästan konsekvent i slutskedet av våra anfall. Vi hade en massa skottlägen där vi inte ens kom till avslut. En enda riktig chans fick vi dock till någon minut före slutsignalen men resultatet stod sig alltså och därmed var vårt 5:e 1-1-resultat på de hittills 7 spelade omgångarna ett faktum .

Totalt sett ett ganska rättvist resultat även om vi kunde dödat matchen i första halvlek.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 3-7 Avslut på mål: 3-6 Avslut utanför: 6-1